به گزارش مدیرسا ایسنا/لرستان معاون اقتصادی وزیر كشور اظهار داشت: ۸۷ هزار پروژه نیمه تمام در كشور داریم.
بابك دین پرست امروز در حاشیه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید لرستان اظهار نمود: ابتدای سال جاری ۲۰ اولویت كاری مشخص را به استانداران و هفت مأموریت را به فرمانداران ابلاغ كردیم.
وی افزود: وظیفه فرمانداران حفظ واحدهای اقتصادی فعال، حل مشكل واحدهای بحرانی، افزایش ظرفیت واحدهایی كه كمتر از ظرفیت خود كار می كنند، پیگیری طرح های نیمه تمام و بالای ۶۰ درصد پیشرفت، كمك به واحدهای بحران دار، پیگیری وضعیت واحدهای تملك شده و كمك به واحدهایی كه به تازگی راكد شده اند، است.
معاون اقتصادی وزیر كشور اظهار داشت: در لرستان ۳ پروژه مهم استان به دولت معرفی شده كه شامل راه آهن دورود- خرم آباد- اندیمشك، آزادراه خرم آباد- اراك و سد مخملكوه هستند.
دین پرست با اشاره به اینكه ۳۵۰ روز كاری بعنوان مدیران دولت دوازدهم فرصت داریم كه این مأموریت ها را انجام دهیم، افزود: در لرستان ۳۵۰۹ واحد اقتصادی داریم كه ۲۴۵۰ مورد آنها معادل ۷۰ درصد فعال و ۱۰۵۹ واحد تولیدی معادل ۳۰ درصد غیرفعال هستند.
وی با اشاره به اینكه بروجرد با ۵۴۸ واحد اقتصادی رتبه اول استان را دارد، اضافه كرد: ۲۲ درصد واحدهای تولید لرستان در بروجرد وجود دارد و این درحالیست كه ۲۹۱ واحد اقتصادی این شهرستان تعطیلست.
معاون اقتصادی وزیر كشور با اشاره به اینكه خرم آباد ۴۶۴ واحد تولیدی دارد و به لحاظ این واحدها رتبه دوم استان است، اظهار داشت: همینطور در این شهرستان ۱۹۹ واحد تولیدی تعطیلست.
دین پرست اظهار داشت: دورود با ۳۱۱ بنگاه اقتصادی رتبه سوم استان را دارد كه از این تعداد بنگاه اقتصادی ۱۱۹ واحد تعطیلست.
وی اظهار داشت: كمترین تعداد بنگاه های اقتصادی در رومشكان است كه شامل ۱۹ واحد بوده كه ۷ مورد از آنها تعطیلست.
معاون اقتصادی وزیر كشور با اشاره به اینكه بنده من به عدد ۱۰۵۹ واحد تولیدی تعطیل شده در لرستان اعتقاد ندارم چونكه خیلی از اینها دیگر قابلیت رقابت ندارند و مرگ مغزی و از چرخه خارج شدند، عنوان كرد: لزوم دارد تیمی با مسئولیت سازمان صمت متمركز و این آمار را اصلاح و واحدهای قابل احیا را كمك نماید تا به چرخه تولید برگردنند.
معاون اقتصادی وزیر كشور با اشاره به اینكه بیشتر از ۹۰ واحد تولیدی تملك شده توسط بانك ها در لرستان وجود دارد كه از این تعداد ۳۶ واحد مربوط به خرم آباد است، اشاره كرد: هر چه سریعتر این واحدها تعیین تكلیف شوند.
وی اظهار داشت: در دورود هم ۱۰ واحد تملكی و در دلفان و الیگودرز هر یك ۸ واحد تملكی وجود دارد.
دین پرست افزود: همینطور باید فكری به حال عدم تعادل و توازن سرمایه گذاری در استان ها شود، تصریح كرد: مكانیزم مشخصی كه سرمایه گذار می خواهد در استان سرمایه گذاری كند وجود ندارد و برنامه و بودجه باید مسئولیت پیگیری این كار را برعهده داشته باشد.
وی با اشاره به اینكه در كشور ۸۷ هزار پروژه نیمه تمام وجود دارد كه از این تعداد ۸۱ هزار پروژه استانی و ۶۰۰۰ پروژه ملی است، اشاره كرد: سال ۹۶ اعلام گردید كه برای تكمیل این پروژه های استانی به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز بوده اما امروز این رقم به ۸۰۰ هزار میلیارد رسیده است.
معاون اقتصادی وزیر كشور با اشاره به اینكه خواسته جدی نظام واگذاری طرح های نیمه تمام است، بیان نمود: از مجموع این پروژه ها ۴۳ هزار و ۲۲۸ پروژه احداثی و توسعه ای بوده كه قابلیت واگذاری به سرمایه گذار را دارند.
دین پرست عنوان كرد: همینطور ۲۲۹۱ پروژه عمرانی نیمه تمام را سازمان برنامه و بودجه هدف گذاری كرده كه در سال ۹۸ آنها را باید واگذاركند كه برای این مهم ۷۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی عنوان كرد: از این تعداد پروژه ۴۹ پروژه مربوط به لرستان است كه برای تكمیل آنها به ۲۹۲ میلیارد اعتبار نیاز دارد.