فرسودگی ۴۳ درصدی بافت شهر بندرعباس

مدیرسا: با وجود تلاشها برای احیای بافتهای ناكارآمد شهری در هرمزگان این استان دارای ۲ هزار و ۳۹۱ هكتار بافت فرسوده و سكونتگاه غیررسمی است كه بیشترین سهم به میزان ۴۳ درصد به شهر بندرعباس متعلق می باشد.
به گزارش مدیرسا به نقل از ایسنا، سال ۱۳۹۶ اعلام گردید که ۴۳ درصد شهر بندرعباس را بافت فرسوده تشکیل می دهد و این عدد برمبنای اعلام شرکت بازآفرینی شهری الان نیز همین است. با وجود آنکه طی سه سال اخیر طرحهای احیا و نوسازی شهری در بندرعباس اجرا شده آمار نشان میدهد سرعت نوسازی با سرعت ایجاد فرسودگی برابری می کند.
طرح بازآفرینی شهری در هرمزگان بمنظور نوسازی و بازسازی بافت های فرسوده از سال ۱۳۹۶بنا به دستور رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی از شهر بندرعباس و محله چاهستانی ها شروع شده است. محله چاهستانی های بندرعباس دارای ۱۰۶ هکتار وسعت است و افزون بر سه هزار و ۳۰۰ خانوار در آن ساکن هستند. این طرح الان در شهرهای دیگر هرمزگان همچون میناب، جاسک، رودان، حاجی آباد، بندر لنگه، کنگ، بستک و بندرخمیر نیز در دست اجرا است.
استان هرمزگان دارای ۲ هزار و ۳۹۱ هکتار بافت فرسوده شهری است که شهر بندرعباس از این نظر بیشترین سهم را دارد و سکونتگاه های غیر رسمی آن ۴۳ درصد است.
در ایام اخیر ابراهیم متینیان نماینده مردم رامهرمز و رامشیر در مجلس شورای اسلامی با مهدی عبوری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران دیدار و به پیگیری انجام پروژه های بازآفرینی شهری در محدوده ها و محلات هدف حوزه انتخابیه پرداخت.
در ادامه محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی روز ۲۶ آبان ماه به استان هرمزگان سفر کرد که عبوری مدیرعامل شرکت بازآفرینی نیز همراه او بود و از نزدیک در جریان وضعیت پروژه های احیا و نوسازی قرار گرفتند.
همین طور روز ۲۴ آبان ماه جلسه هماهنگی شروع اجرای پروژه های اجتماعی در ۲۶ محله هدف با حضور مدیران محلی ۸ استان پایلوت پایدار شامل سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، کردستان، هرمزگان، تهران، البرز و کهگیلویه و بویراحمد انجام شد.
در این جلسه، زهرا اسکندری مدیرکل دفتر ستاد بازآفرینی شهری پایدار ایران با اشاره به اینکه تا حالا موافقت نامه سه دستگاه توسط سازمان برنامه و بودجه و سازمان اجتماعی کشور مورد تصویب قرار گرفته اضافه کرد: مقرر است سازمان بسیج مستضعفان ۱۰ هزار نفر را با الویت ۲۶ محله در ۸ استان و ۲۲ استانی که دفاتر تسهیلگری دارند، تحت پوشش خدمات حوزه سلامت در رشته های دندانپزشکی و چشم پزشکی قرار دهد.
وی، آموزش و پرورش را دستگاه دیگری برشمرد که شرکت بازآفرینی را در این امر یاری می کند و اظهار داشت: مقرر است وزارت آموزش و پرورش با همکاری دفاتر تسهیلگری، گروه های بازمانده از تحصیل و کودکانی که ترک تحصیل کرده اند را شناسایی کند تا کودکان حداقل دوره دبستان را تمام کنند، این اقدام از مهمترین پروژه های تعریف شده از محل این ردیف است.
بگفته مدیرکل ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی نیز همچون دستگاه های فعال در اجرای پروژه های اجتماعی محسوب می شود، او در این زمینه توضیح داد: فعالیت حوزه هنری دسته بندی های مختلف دارد اما تمرکز آن بر تشکیل گروه های هنری و توانمندسازی جوانان با بهره گیری از کارهای هنری برای اشتغالزایی است. در این راستا اهتمام بر این است تا راهکارهای بیشتری بمنظور استفاده از هنر جهت افزایش توانمندی های اقتصادی پیدا نماییم.
اسکندری سازمان فنی و حرفه ای را از دیگر نهادهای همکار دراین زمینه بر شمرد و اظهار داشت: این سازمان علاوه بر این که خدمات در دست اقدام خودرا انجام می دهد، یکسری آموزش های تخصصی برمبنای نیازسنجی هایی که دفاتر تسهیلگری انجام داده اند، برای جوانان و نیز زنان سرپرست خانواری که سازمان بهزیستی معرفی کرده است برگزار می نماید و حدود ۴ هزار نفر تحت پوشش قرار می دهد، حالا موافقتنامه سه دستگاه ابلاغ وکار شروع شده است.

منبع: