مدیرسا: انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) اخطار داد ایرلاین ها برای دوام آوردن بحران ویروس كرونا به ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار كمك معادل نصف میزانی كه تابحال از دولتها دریافت كرده اند، نیاز دارند.
به گزارش مدیرسا به نقل از ایسنا، الکساندر دو ژونیاک، مدیرکل یاتا در مجمع هوایی پاریس که به میزبانی روزنامه لاتریبون برگزار شد، اظهار داشت: ما بی نهایت قدردان دولتها هستیم که تابحال ۱۶۰ میلیارد دلار کمک به بخش هواپیمایی تزریق کرده اند. در ماه های آینده این صنعت به ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار دیگر کمک نیاز دارد در غیراین صورت ایرلاین ها دوام نخواهند آورد.
اگرچه پیشرفت در ساخت واکسنهای کووید ۱۹ امیدهایی را به وجود آورده اما ماهها تا بازگشت به سفرهای انبوه فاصله وجود دارد. بعضی از ایرلاین ها برای سپری کردن زمستان نیمکره شمالی که سود در شرایط عادی هم بسیار اندک است، به سختی تقلا می کنند.
در این بین، موج جدید شیوع کووید ۱۹ و محدودیتهای سفر، به چشم انداز مالی بخش هواپیمایی ضربه شدیدتری زده و یاتا پیشبینی می کند که این صنعت سال جاری ۸۷ میلیارد دلار ضرر می کند.
دوژونیاک اظهار داشت: احتمال این وجود دارد که ضرر بزرگتری از آمارهایی که یاتا پیشبینی کرده است، وجود داشته باشد و کمبود کل سال احیانا به ۱۰۰ میلیارد دلار می رسد.
یاتا پیشبینی کرده ترافیک هوایی در سال ۲۰۲۴ به سطح قبل از بحران شیوع کرونا احیا می شود و شمار مسافران در سال میلادی آینده ۳۰ درصد کاهش خواهد داشت.
بر اساس گزارش رویترز، ژونیاک گفت این پیشبینی امکان دارد بسیار خوش بینانه باشد. ما انتظار داریم که ترافیک هوایی در انتهای سال ۲۰۲۰ حدود ۳۳ درصد سطح سال ۲۰۱۹ باشد و امیدواریم که این رقم در انتهای سال ۲۰۲۱ به ۵۰ تا ۶۰ درصد برسد.