به گزارش مدیرسا وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: در ۳ سال گذشته ۱۰ میلیون نفر به ظرفیت فرودگاهی کشور اضافه شده و امروز ظرفیت فعال و عملیاتی فرودگاه های کشور ۵۷ میلیون مسافر در سال است.
به گزارش مدیرسا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی ظهر امروز شنبه ۸ خرداد ضمن اشاره به این که راه اندازی ترمینال شماره ۲ فرودگاه امام خمینی (ره) باید ۲۰ سال پیش آغاز می شد، اظهار داشت: راه اندازی ترمینال جدید سبب می شود ایران سهم خویش را از پروازهای تجاری منطقه و بین المللی به دست بیاورد و بتواند به قطبی برای ترانزیت بار و مسافر هوایی تبدیل گردد.
وی افزود: با روندی که طی شد و ظرفیتی که ما پیشبینی کرده ایم، راه اندازی این ترمینال در دو فاز با ظرفیت جا به جایی ۶۰ میلیون مسافر در سال انجام می شود. امروز برای راه اندازی فاز اول این ترمینال که ظرفیت آن ۲۵ میلیون مسافر در سال است با تأمین کننده مالی که یک بانک خصوصی است، سند امضا و مبادله شد.
اسلامی با اشاره به اینکه در طراحی ترمینال جدید، استانداردهای بین المللی و فناوری روز دنیا لحاظ شده است، اظهار داشت: امیدواریم این ترمینال ظرف مدت ۴۸ ماه با سرعت راه اندازی شود و ما نخستین فرودگاه بین المللی که در شأن ملت ایران است را ایجاد نماییم.
وی اضافه کرد: زمان بندی ۴۸ ماهه برای راه اندازی فاز اول است و راه اندازی فاز دوم اقدامی تکمیلی است که ظرفیت را به ۶۰ میلیون می رساند. در نهایت این ظرفیت به ۱۰۰ میلیون در سال هم افزایش خواهد یافت.
سرمایه گذاری ۲ میلیارد دلاری برای ساخت ترمینال جدید فرودگاه امام
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در فاز اول این ترمینال حدود ۲ میلیارد دلار خواهد بود، افزود: در این پروژه هم شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) بعنوان بهره برداری و هم شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران شراکت دارند و در نهایت سهام دار خواهند بود. یکی از شرکتهای سرمایه گذاری یک بانک خصوصی هم بعنوان شریک در این پروژه حضور دارد.
اسلامی سپس به توسعه ظرفیت فرودگاهی در دولت تدبیر و امید اشاره نمود و اظهار داشت: در این زمان، بخصوص در ۳ سال گذشته ۱۰ میلیون نفر به ظرفیت فرودگاهی کشور اضافه شده و امروز ظرفیت فعال و عملیاتی فرودگاه های کشور ۵۷ میلیون مسافر در سال است. تا آخر ۱۴۰۰ این ظرفیت حدوداً ۱۰ میلیون نفر دیگر افزایش پیدا خواهد نمود.
باند و دستگاههای ناوبری فرودگاه کرمان را از نو ساختیم
وی اضافه کرد: تحول اساسی در صنعت فرودگاهی و هوانوردی کشور همچون دستاوردهای دولت دوازدهم است. بعنوان مثال فرودگاهی مانند فرودگاه کرمان در این دوره از نو ساخته شد، یعنی هم باند، هم تاکسی وی، هم سیستم های کمک ناوبری و هم ترمینال فرودگاه مجدداً راه اندازی شد.
این عضو دولت دوازدهم افزود: راه اندازی این ترمینال جدید هم با ظرفیت ۲۵ میلیون در فاز اول یک گام اصلی و استراتژیک است که بتوانیم سهم کشور را از ترانزیت هوایی افزایش دهیم.
وزیر راه و شهرسازی در انتها و در پاسخ به سوالی درباره علت بسته بودن ترمینال سلام اظهار داشت: ترمینال سلام بسته نیست، بلکه با عنایت به این که تعداد پروازها حالا محدود است، همین ترمینال موجود برای عملیات فرودگاهی کفایت می کند. هرگاه پروازها اضافه شود، به صورت طبیعی ترمینال سلام هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
منبع: مدیرسا