عضو اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک با اشاره به اینکه برخی به جای برداشتن موانع تولید، آن ها را پنهان کردند، اظهار داشت: اگر واقعا میزان قاچاق به یک سوم کاهش پیدا کرده است باید تغییری در اشتغال دیده می شد.
به گزارش مدیرسا به نقل از مهر، مجید افتخاری امروز در نشست خبری عنوان کرد: قطعی بدون برنامه طولانی و مدت برق کمر تولید را می شکند. تولیدکننده نمی داند چه مدت زمانی برق ندارد. در چنین وضعیتی جهش تولید رخ نمی دهد و این مورد یک چالش در صنعت است که نه تنها سبب کم شدن ساعات کاری بلکه سبب کاهش راندمان هم می شود. در ماه گذشته خیلی از واحدهای صنعتی پنج تا شش روز مشکل برق داشتند. از سال قبل می دانستیم که در مبحث برق به میزان ۱۵ هزار مگاوات مشکل داریم ولی وقتی در مورد آن فکری نکردیم به همین جا هم باید می رسیدیم، کدام کشور پیشرو در حوزه پوشاک مشکل برق دارد؟ اگر حتی برای خاموشی ها هم مدیریت صحیحی وجود داشت امکان برنامه ریزی بود. خیلی از این مشکلات با تعامل قابل حل است اما متأسفانه صنعت تبدیل به آتش نشانی شده که هر روز باید یک آتش را خاموش کند.
عضو هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک تهران اضافه کرد: قطعی برق، قاچاق، گسترش بی رویه مناطق آزاد و … همه مشکلاتی هستند که صنعت پوشاک امروز با آن مواجه می باشد. بخش عمده ای از بازار خویش را در اختیار کشورهایی قرار داده ایم که ما را در کشورشان راه نمی دهند و حتی نمی توانیم در کشور آنها LC باز نماییم. بانک ها هم مشکلات دیگری ایجاد می کنند.
وی با اشاره به اینکه به نظر می آید این دولت اعتقادی به تولید ندارد، اظهار داشت: پنج سال پیش رئیس جمهور شهر پوشاک را کلنگ زنی کرد، شهر پوشاک منطقه ویژه مخصوص پوشاک بود که مسئولیت آن به شهرک های صنعتی سپرده شده بود اما تابحال این پروژه پیش نرفته است. در کرونا هم بخش خصوصی کار خویش را رها کرد و به مشکلات پیش آمده مانند تأمین ماسک، لباس بیمارستان و … پرداخت ولی در مقابل جنس درجه دو و سه از چین وارد کردند و همه این شبکه را از بین بردند. موانع تولید هر روز رو به افزایش است اگر حمایتی هم وجود داشته، ناخواسته و به خاطر شرایط حاصل از تحریم ها بوده است.
افتخاری افزود: هیچ تشکلی با واردات رسمی مشکل ندارد تنها خواسته ما این است که در عرضه رقابت شفاف باشد حتی زمانی که واردات پوشاک به کشور آزاد بود تنها یک تا دو درصد از پوشاک های وارداتی به کشور به صورت رسمی وارد می شدند.
وی اظهار داشت: قاچاق می تواند به دلیل سهولت در حمل، اختلاف قیمت یا دیگر عوامل باشد اما باید در مورد آن فکری شود. آقای ربیعی میزان قاچاق در پوشاک را در جلسه ای که با رهبر داشتند هشت میلیارد دلار اعلام نمودند اما شخص دیگری از دولت این رقم را یک میلیارد دلار اعلام نمود یعنی اجماعی حتی روی این اعداد وجود ندارد علت این امر آن است که آماری ندارند.
افتخاری ضمن اشاره به مشکل مواد اولیه در این صنعت بیان نمود: وزارت صمت محدودیت های غیرکارشناسانه ای برای مواد اولیه اعمال کرد که سبب شد حتی مواد اولیه ایرانی هم ۳۰ تا ۴۰ درصد گران شوند. از سوی دیگر با انتشار کرونا در سطح جهانی کالاهایی که روی دست کشورهایی مانند چین و بنگلادش مانده بود، آماده عرضه شدند.
وی با انتقاد از عدم وجود مبنای دقیق برای محاسبه قاچاق اظهار داشت: اگر شکاف عرضه و تقاضا را مبنای محاسبه قاچاق قرار دهیم لاجرم باید آمار دقیقی از عرضه و تقاضا وجود داشته باشد اما چنین آماری وجود ندارد حتی دیده می شود که برای اندازه گیری لباس بر اساس تُن آمار می دهند که این امر در حوزه پوشاک معمول نیست.
افتخاری ضمن اشاره به آمار اعلام شده از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص کاهش میزان قاچاق از ۱.۸ میلیارد به ۶۰۰ میلیون دلار اظهار داشت: حجم بازار شامل تولید و واردات است که واردات هم به دو بخش رسمی و قاچاق تقسیم می شود، واردات رسمی امروزه ممنوع می باشد و آنچه می ماند تولید و قاچاق است.
عضو هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک تهران اضافه کرد: اگر واقعاً میزان قاچاق به یک سوم کاهش پیدا کرده است باید تغییری در اشتغال دیده می شد، این تغییر کجا است؟ آقای مویدی (رئیس ستاد مبارزه با قاچاق) خود غیرعلمی صحبت می کنند برای مثال می گویند ببینید پوشاک های خیابان جردن چگونه است در حالیکه خیابان جردن ۲۰ سال پیش بورس پوشاک بود و امروز کل واحدهای فروش پوشاک در این خیابان به قدر یک طبقه یک مال هم نیست. اگر قاچاق یک سوم شده چرا آنرا در اشتغال نمی بینیم هر کسی که در مقابل این صحبت ها می ایستد، می گویند اینها کارشناس نیستند.
افتخاری اظهار داشت: برخی به جای برداشتن موانع تولید، آنها را پنهان کردند. واقعاً غیر از این که به چند مغازه اخطار دهیم چه کاری کرده ایم؟ برآورد من این است که سال جاری نسبت به چهار سال گذشته با میزان قاچاق بیشتری هم مواجه باشیم.
وی افزود: با چند نفر تماس می گیرند تا ادعاهای خویش را ثابت کنند اما این چگونه مبنای تصمیم گیری است کجای قانون صنفی به اتحادیه اجازه محاسبه قاچاق و دیگر مسائل مرتبط را داده است؟ هر دو تشکل به ستاد نامه زده اند و گفته اند حرف های آقای مویدی غیرکارشناسی است. هنوز هم بزرگترین تهدید برای این صنعت قاچاق است و بهتر است دوستان در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه تخصصی خود بهتر عمل کنند.
افتخاری خاطرنشان کرد: اشتغال در صنعت پوشاک همه ساله حدود ۳۰۰ هزار نفر بود و تقریباً همان باقی مانده است مدلی که برای اندازه گیری قاچاق در پوشاک دارند همان روش است که در مورد سیگار یا دیگر کالاها پیش می گیرن. د در گزارش وزارت صمت هم در مورد تولید، اشتغال، تعداد فعالان، وارد کنندگان و … ابهام وجود دارد تنها چیزی که روی آن اتفاق نظر دارند این است که قاچاق کاهش پیدا کرده است من حاضر هستم در این مورد با آقای مویدی مناظره کنم.