چرا بازار طالب نیروهای ماهر است؟

به گزارش مدیرسا هم اکنون آموزش های فنی و حرفه ای در تأمین نیروی انسانی ماهر و کارآمد اثرگذار می باشد و برای تقویت مهارت آموزی به سرمایه گذاری در بخش مهارت نیاز است. به قول وزیر کار، یکی از علل بیکاری، نداشتن آموزش است و ۵۰ درصد بیکاری با عرضه آموزش های مهارتی حل می شود.

به گزارش مدیرسا به نقل از ایسنا، هم اکنون بیکاری، یکی از معضلات عمده کشور به حساب می آید و خیلی از ناهنجاری های اجتماعی و عدم راهیابی جوانان به بازار کار، به علت ضعف و فقدان مهارت در ایجاد شغل به وجود می آید. کارشناسان معتقدند برای تقویت مهارت آموزی به سرمایه گذاری در بخش مهارت و آموزش های فنی و حرفه ای نیاز است تا از این طریق تحول در نظام مهارت آموزی و کارآفرینی ایجاد شود.

آموزش های فنی و حرفه ای در تأمین نیروی انسانی ماهر و کارآمد اثرگذار می باشد و هدف از این آموزش ها، افزایش توانایی های دانشی و مهارتی افراد برای انجام مطلوبتر وظایف شغلی است.

رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با کارگران، با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی در جامعه، درباره «ارزش کار»، مسؤلان مربوط را به اهمیت دادن به مبحث بسیار حیاتی مهارت افزایی در کارگران سفارش کردند.

ایشان فرمودند: “نظام آموزشی کشور باید هر چه بیشتر به حالت عملی و کاربردی نزدیک شود و در بخش تولید هم مهارت کارگران بگونه ای افزایش یابد که با ابتکار و سلیقه خوب، ارزش کار و محصول در چشم مشتریان بالاتر برود.”

حجت الله عبدالملکی ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و نکاتی که معظم له در مورد وظایف دولت در توسعه آموزش های فنی وحرفه ای ایراد فرمودند، می گوید: تحول در آموزش های فنی وحرفه ای که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بود، از راهبردهای کلان وزارت مردم امسال است.

وزیر کار با اشاره به اینکه ۵۰ درصد بیکاری با عرضه آموزش های مهارتی حل می شود، می گوید: “یکی از علل بیکاری به خاطر نداشتن آموزش است و در صورتیکه نیروی جویای کار مهارت یاد بگیرد، می تواند از فرصت های شغلی بهره ببرد؛ ضمن این که حالا تعداد زیادی از واحدهای اقتصادی به نیروی متخصص نیاز دارند.وی با تاکید بر این که ۵۰ درصد بیکاری با عرضه آموزش های مهارتی حل می شود، می افزاید: یکی از دلایل بیکاری به خاطر نداشتن آموزش است و در صورتیکه نیروی کار یا جویای کار مهارت یاد بگیرد، می تواند از فرصت های شغلی بهره ببرد ضمن این که حالا تعداد زیادی از واحدهای اقتصادی به نیروی متخصص نیاز دارند.

وزیر کار از توسعه آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای اطلاع داده و می گوید: امیدواریم سال جاری رشد ۳۰ درصدی آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی را داشته باشیم تا کارگران ماهر و جویای کار به راحتی جذب بازار کار شوند.

بالا بودن نرخ فزاینده بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی، به منزله فقدان مهارت های مورد نیاز این قشر برای ورود به بازار کار است بدین منظور، مبحث توانمندسازی و مهارت افزایی دانشجویان و دانش آموختگان در سال های اخیر در دستور کار قرار گرفته تا افراد با آمادگی کامل وارد بازار کار شوند. خوشبختانه سازمان آموزش فنی و حرفه ای در دولت سیزدهم، نگاه ویژه ای به مقوله آموزش های مهارتی داشته و علاوه بر مشاوره های لازم، به حوزه مهارت هایی که امکان اشتغال در آن وجود ندارد، توجه کرده است.

کاهش زمان صدور مجوز تاسیس آموزشگاههای آزاد فنی و حرفه ای از ۷ ماه به سه روز و کاهش زمان صدور گواهینامه مهارتی از ۴۵ روز به ۷ روز و شناسایی و معرفی بیشتر از ۴۷۲ فرصت شغلی مهارت محور کم سرمایه بر از مهم ترین اقدامات سازمان آموزش فنی و حرفه ای در این زمان بوده و وجود بیشتر از ۶۰۰ مرکز آموزش دولتی در سرتاسر کشور، بیشتر از ۱۱ هزار آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد و ۶۰۰۰ مربی در بخش دولتی همچون ظرفیت های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به حساب می آید.

معاون وزیر کار با اشاره به اینکه افراد دارای مهارت در جامعه بیکار نمی مانند، می گوید: ” رویکرد ما در دوره جدید سازمان آموزش فنی و حرفه ای مبتنی بر تقاضای بازار است و در این راستا آموزش اشتغال برای مشاغل جدید و ارتقای مهارت های شغلی شاغلان فعلی در جهت پایدارسازی شغل آنها را دنبال می نماییم.

غلامحسین حسینی نیاـ معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای ـ در گفتگو با ایسنا، می گوید: در شرایط حاضر مهارت آموزی یکی از بهترین راههای برون رفت از وضع موجود در حوزه کسب و کار به حساب می آید که باعث می شود جوانان جویای کار در راه موفقیت برای به دست آوردن شغل پایدار قرار گیرند.

وی می گوید: رویکرد ما در دوره جدید سازمان آموزش فنی و حرفه ای مبتنی بر تقاضای بازار است و از رویکرد عرضه محوری در آموزش فنی به سمت آموزش تقاضامحوری حرکت می نماییم و در این راستا آموزش اشتغال برای مشاغل جدید و ارتقای مهارت های شغلی شاغلان فعلی در جهت پایدارسازی شغل آنها را دنبال می نماییم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه افراد دارای مهارت در جامعه بیکار نخواهند ماند، می گوید: طبق بررسی های صورت گرفته در سالهای آینده بخش قابل توجهی از مهارت آموختگان احتیاج به باز آموزی دارند؛ ازاین رو پیشنهاد «سازمان نظام آموزش های مهارتی کشور» را مطرح کرده ایم تا ضمن ایجاد تحول اساسی در سازمان، نقش نظارتی خویش را برجسته نماییم.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، می افزاید: بر مبنای قانون، سهم آموزش های مهارتی از کل آموزش ها تا سال ۱۴۰۰ باید به ۳۰ درصد برسد و تلاش ما این است که در چارچوب این شورا، سهم آموزش مهارتی را افزایش دهیم.

در حال حاضر سازمان آموزش فنی و حرفه ای، در جهت گسترش آموزش های مهارتی، طرح های مختلفی را در دستور کار خود دارد که همچون آنها میتوان به توسعه آموزشگاه های آزاد، مهارت آموزی در محیط واقعی کار، عرضه آموزش های هیبریدی و دوره های آموزش مهارتی متناسب با رشته تحصیلی به دانشجویان اشاره نمود.

با توجه به تأکیدات بسیار بر اهمیت گسترش آموزش های مهارتی و مهارت افزایی کارجویان وشاغلان در جهت پایدارسازی مشاغل، لزوم توسعه آموزش های فنی و حرفه ای بییش از پیش احساس می شود.

مطابق آمارها، ۴۵ درصد ورودی های مراکز فنی وحرفه ای را فارغ التحصیلان دانشگاهی می سازند که عموما با هدف بهره مندی از آموزش های مهارتی و ورود به بازارکار به این مراکز رجوع می کنند.

به گزارش مدیرسا به نقل از ایسنا، توسعه آموزش های فنی حرفه ای و مهارت آموزی در جهت اشتغالزایی و رفع نیازهای جامعه امری ضروریست و با عنایت به تاکید مقامات کشور، مسؤلان، کارشناسان و فعالان حوزه کار بر تربیت نیروهای ماهر، بستر ترویج فرهنگ مهارت آموزی در کشور باید فراهم گردد و مبحث آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای از مهجوریت درآید و بعنوان یک اجبار اساسی در جهت توانمندسازی نیروی کار مورد توجه قرار گیرد.

منبع: