به گزارش مدیرسا، مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف، حذف مصوبه تعهد ارزی از فرش دستباف را خواهان شد و ضمن اشاره به وجود ۷۰۰ هزار بافنده در کشور اظهار داشت: افزایش نرخ ارز و دلار فرصت مغتنمی برای رونق صادرات فرش به کشورهای هدف بود.
عبدالله بهرامی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه بیشتر از ۹۵ درصد فرش دستباف، صادرات محور است، اظهار نمود: سال قبل بالا رفتن قیمت ارز می توانست نقطه عطفی در صادرات فرش دستباف باشد ولی به علت مصوبه تعهد ارزی صنعت فرش از فرصتی که تحت تأثیر افزایش قیمت دلار به وجود آمده بود، بی بهره ماند.
وی افزود: افزایش نرخ ارز روی قیمت مواد اولیه تأثیر گذار است و یک تهدید به حساب می آید، ولی برای فرش فرصتی بود که از حالت رکود درآید و با قیمت بسیار عالی فرش دستباف را به کشورهای هدف صادر نماییم اما مصوبه تعهد ارزی مانع تحقق این هدف شد.
رییس کمیسیون فرش دستباف، گردشگری و صنایع دستی اتاق تعاون اضافه کرد: باوجود آنکه از راه اتاق تعاون ایران مبحث حذف مصوبه تعهد ارزی از فرش دستباف را که سبب کاهش تولید و صادرات فرش دستباف شده پیگیری کردیم اما این اراده وجود ندارد که جلوی توقف آن گرفته شود.
بهرامی ضمن اشاره به خروج تدریجی بافندگان از صنعت فرش اظهار نمود: افزایش قیمت مواد اولیه فرش از یک سو و عدم تخصیص بودجه برای پشتیبانی از قالیبافان باعث رکورد این هنر صنعت شده است.
وی اظهار داشت: قرار بود ۱۲۰۰ میلیارد تومان ردیف بودجه برای صنعت فرش درنظر بگیرند ولی نه تنها پرداخت نشد، بلکه سرمایه گذاری لازم برای تقویت این صنعت هم انجام نگرفت و تولید و صادرات فرش تحت تأثیر قرار گرفت.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف در رابطه با آمار تعداد قالیبافان در کشور هم اظهار داشت: هم اکنون حدود ۷۰۰ هزار نفر بافنده در کل کشور داریم و استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، قم، فارس و خراسان رضوی بیشترین تولید کننده و صادرکننده فرش هستند.