افزایش ۴۰ درصدی صادرات انواع محصولات شیلاتی در ۳ ماهه نخست سال

مدیرسا: در ۳ ماهه نخست سال جاری صادرات انواع محصولات شیلاتی در مقایسه با زمان مشابه گذشته از نظر وزنی بیش از ۴۰ درصد و از نظر ارزشی بیش از ۳۰ درصد رشد داشته است.

به گزارش مدیرسا به نقل از مهر، عباس مختاری، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان، درباره ی روند صادرات محصولات شیلاتی اظهار داشت: بنا بر اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران در ۳ ماه نخست امسال، صادرات انواع محصولات شیلاتی نسبت به زمان مشابه سال قبل از نظر وزنی بیش از ۴۰ درصد و از نظر ارزشی بیش از ۳۰ درصد رشد داشته است.
وی اضافه کرد: میزان صادرات در ۳ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ به میزان ۵۲ هزار و ۲۸۲ تن و به ارزش ۹۳.۱ میلیون دلار بوده که در سال ۱۴۰۳ به رقم ۷۳ هزار و ۳۶۹ تن و ارزش ۱۲۱.۴ میلیون دلار رسیده است.
وی درباره ی میزان صادرات خاویار اشاره کرد: در ۳ ماهه ابتدایی سال جاری مقدار ۱۳۵۳ کیلوگرم خاویار و به ارزش ۷۲۱ هزار دلار صادر شد که در مقایسه با زمان مشابه سال ۱۴۰۲ از نظر وزنی ۸۲ درصد و از نظر ارزشی ۴۱ درصد رشد داشته است.
مختاری از رشد بیش از ۶۵ درصدی صادرات خوراک آبزیان آگاهی داد و اظهار داشت: میزان صادرات خوراک آبزیان امسال ۲۳ هزار و ۷۲۴ تن و به ارزش ۲۰.۲ میلیون دلار بوده که از نظر وزنی و ارزشی بیش از ۶۵ درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل رشد داشته است.
وی صادرات انواع کپور ماهیان در ۳ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ را معادل ۷ هزار و ۵۶۳ تن و به ارزش ۸.۸ میلیون دلار برشمرد و اضافه کرد: صادرات این آبزی تا پایان خرداد سال ۱۴۰۳ به میزان ۸ هزار و ۶۸۳ تن رسیده که دارای ارزشی معادل ۱۲.۱ میلیون دلار است.
میزان صادرات قزل آلا در ۳ ماهه نخست سال
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، بازار و توسعه آبزیان افزود: صادرات ماهی قزل آلا از ۲ هزار و ۴۳۱ تن در ۳ ماهه اول ۱۴۰۲ که دارای ارزشی معادل ۶.۹ میلیون دلار بود به ۳ هزار و ۹۴ تن و به ارزش ۶.۶ میلیون دلار در سه ماهه ابتدای امسال رسیده است.
مختاری صادرات انواع ماهیان دریایی را در ۳ ماهه اول سال قبل ۱۸ هزار و ۳۰۱ تن و به ارزش ۳۰.۶ میلیون دلار برشمرد و افزود: با رشد بسیار مناسبت میزان صادرات انواع ماهیان دریایی امسال به ۲۹ هزار و ۵۸۲ تن و به ارزش ۵۳.۳ میلیون دلار رسیده است.
وی در ادامه اشاره کرد: واردات انواع مواد اولیه و نهاده های آبزی پروری در ۳ ماهه نخست سال جاری ۱۳ هزار و ۹۷۲ تن و به ارزش ۳۷.۹ میلیون دلار برآورد شده است که تون ماهیان به عنوان اصلی ترین ماده اولیه کارخانه های کنسروسازی بیش از ۹۷ درصد اقلام شیلاتی وارداتی به کشور را می سازند.

منبع: