به گزارش مدیرسا، رئیس مؤسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی اظهار داشت: نگاه حمایتی ما در ایران به خرید تضمینی و پرداخت یارانه محدود شده است و باید یک سبد حمایتی برای هر محصول داشته باشیم.
به گزارش مدیرسا به نقل از مهر، در ادامه برگزاری همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، سال جاری یازدهمین همایش با مبحث «امنیت غذایی، کشاورزی بهره ور و تجارت تحریم پذیر» طی چندین نشست درحال پیگیری است. نشست امروز دوشنبه سوم دی ۱۴۰۳ با عنوان «سیاست های حمایتی تولید محور در تأمین غذای اساسی» با حضور مدیران دولتی و کارشناسان حوزه امنیت غذایی در محل مؤسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی برگزار گردید.
علی کیانی راد، رئیس مؤسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در ابتدا نشست اظهار داشت: نگاه حمایتی ما در ایران به خرید تضمینی و پرداخت یارانه محدود شده است؛ ضمن این که تعریف ما از کشاورزی اشتباه است و فقط تولید دیده شده در حالیکه در جهان این مفهوم یک زنجیره بوده و مهم ترین حلقه تولید است.
وی با اشاره به اینکه چرا باید از بخش کشاورزی حمایت نماییم، اضافه کرد: کشاورزان تولید خام دارند که اهمیت بالای ی در امنیت غذایی دارد.
این مدیر دولتی افزود: تولیدکنندگان بخش کشاورزی با مخاطرات بسیاری مواجهند که با مخاطرات سایر حوزه ها متفاوت می باشد.
کیانی راد ضمن اشاره به محوریت معیشتی کشاورزی ایران، اظهار نمود: هدف سیاست گذار در قسمت کشاورزی تأمین امنیت غذایی است. در این خصوص باید نوسانات عرضه و تقاضا، قیمت محصولات، درآمد تولیدکننده، تنظیم بازار، تشویق تولید کنترل شود.؛ ضمن این که باید تشویق به سرمایه گذاری کرد.
کیانی راد خاطرنشان کرد: یکی از پرسش های مطرح اینست که باید از مصرف کننده حمایت شود یا از تولیدکننده؟ در جهان حمایت جامع از تولیدکنندگان می شود و حمایت هدفمند از مصرف کنندگان. در ایران برعکس است و باید از تمام مصرف کنندگان دهک های مختلف حمایت شود و در ادامه سرکوب قیمتی برای محصولات تولیدکنندگان رخ می دهد.
وی اضافه کرد: آیا دولت ها مجریان خوبی برای سیاست گذاری هستند؟ در دنیا، در اجرا سیاست گذاری از ظرفیت تشکل ها کمک گرفته می شود.
رئیس مؤسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی به شیوه اصولی اشاره نمود و اظهار داشت: عرضه یک سبد حمایتی برای هر محصول ضروری می باشد.
کیانی راد اضافه کرد: هدف نهایی از سبد حمایتی افزایش بهره وری است. در جهان عنوان می شود اگر از تولیدکننده حمایت کردیم و بهره وری افزوده شد این حمایت به مصرف کننده منتقل می شود.
منبع: مدیرسا