به گزارش مدیرسا نظر مسئولان دولتی و بانكی این است كه افزایش سقف تسهیلات مسكن نمی تواند كمكی به متقاضیان بازار مسكن كند، بنابراین برای تامین مسكن خانواده ها باید برنامه ریزی در جهت كاهش قیمت باشد.
به گزارش مدیرسا به نقل از ایسنا، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی كه از حدود ۱۰ ماه قبل به جای عباس آخوندی عهده دار این سمت شد همواره تاكید كرده كه افزایش وام نمی تواند به قدرت خرید خانواده ها كمك نماید و بالا بردن مبلغ وام مسكن را تورم زا می داند. با این وجود چند ماه قبل زمزمه های افزایش سقف تسهیلات مسكن از ۱۶۰ به ۲۰۰ میلیون تومان عنوان شد اما به نتیجه نرسید. جدیدترین اظهارنظر مدیرعامل بانك مسكن هم گویای این مورد است كه این بانك برنامه ای برای افزایش سقف تسهیلات مسكن ندارد.
وزیر راه و شهرسازی مدتی بعد از روی كار آمدن، طرح تولید و عرضه ۴۰۰ هزار واحد مسكونی تا ۱۴۰۰ را در دستور كار قرار داد. برنامه ریزان این طرح معتقدند كه این پروژه مشاركتی می تواند به رونق ساخت و ساز در بخش خصوصی هم منجر شود. مطابق آخرین آمار كه از جانب وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با ایسنا ارائه شد تا كنون بیشتر از ۱۸۰ هزار واحد در چارچوب این طرح شروع شده است.
اسلامی كه جذابیت طرح اقدام ملی را كامل می داند گفته است: خانه ها را برای مردمی می خواهیم كه با توان مالی خود به راحتی نمی توانند از واحدهایی كه در بازار وجود دارد تامین مسكن كنند.
وی ادامه داد: طرح اقدام ملی برای خوشبخت كردن عده ای كه توانمند هستند عرضه نشده، بلكه برای صاحبخانه شدن قشر متوسط به پایین است. در سراسر كشور هم این طرح شروع شده، اراضی شناسایی شده و مراحل مختلف را طی می كند. به هر حال زمین باید تعیین شود، نقشه مشخص شود، جواز ساخت دریافت شود، قرارداد منعقد شود تا وارد فاز اجرایی شویم.
كاهش قیمت تمام شده مسكن در سیاستگذاری های بانك مسكن دنبال می شود
از جانب دیگر، بانك مسكن كه برای تامین مالی طرح اقدام ملی با وزارت راه و شهرسازی همكاری می كند و در این بین اعلام نمود كه خانه اولی ها می توانند از تسهیلات صندوق پس انداز مسكن یكم برای خرید واحدهای طرح اقدام ملی استفاده كنند، یكی دیگر از برنامه های خویش را كاهش قیمت تمام شده مسكن اعلام نموده است.
مدیرعامل بانك مسكن با اشاره به اینكه بانك مسكن برای افزایش سقف تسهیلات مسكن برای متقاضیان هم اكنون برنامه ای ندارد، اعلام نمود: بانك مسكن سیاست كاهش قیمت مسكن را در دستور كار دارد و در حال برنامه ریزی برای تحقق آن است كه امیدوار هستیم به نتایج خوبی در این زمینه دست یابیم.
ابوالقاسم رحیمی اناركی در مورد اقدام آن بانك برای تسهیل در خانه دار كردن مردم تا آخر سال جاری و برنامه هایی كه توسط بانك در این خصوص تدارك دیده شده، اعلام نمود: افزایش تسهیلات با عنایت به شرایط خاص و ویژه ای كه وجود دارد با احتیاط دنبال می شود. چونكه در سال های گذشته بخش مسكن، تنش و شوك هایی فراوانی را تجربه نمود.
مدیرعامل بانك مسكن با تاكید بر اینكه تصمیماتی كه از جانب بانك دریافت می شود نباید منتج به ایجاد شوك به بخش مسكن شود، تصریح كرد: تلاش می نماییم تا بحث كاهش قیمت تمام شده مسكن را به صورت جدی تری دنبال نماییم و برنامه ریزی هایی در این خصوص انجام شده كه دنبال و پیگیری خواهیم شد.
رحیمی اناركی در مورد احتمال افزایش سقف تسهیلات مسكن برای متقاضیان نیز، اعلام نمود: هم اكنون، شرایط برای افزایش سقف تسهیلات فراهم نیست چونكه پیش از هر اقدامی باید برای تامین منابع مالی آن تمهیداتی اندیشید. در عین حال، لزوم دارد تا آثار افزایش تسهیلات بر قیمت واحدهای مسكونی ارزیابی شود.
وی خاطرنشان كرد: بانك مسكن سیاست كاهش قیمت مسكن را در دستور كار دارد و در حال برنامه ریزی برای تحقق آن است كه امیدوار هستیم به نتایج خوبی در این زمینه دست یابیم.