یك فعال كارگری : دولت بجای وام یك میلیونی، كارت اعتباری می داد

به گزارش مدیرسا یك فعال كارگری با اعلان اینكه تقاضا كاهش نیافته بلكه درآمد مردم كم است، اظهار داشت: دولت بجای وام یك میلیونی باید كارت اعتباری می داد تا هم تقاضا رونق یابد و هم گردش نقدینگی صورت نگیرد.

فرامرز توفیقی در گفت و گو با خبرنگار مهر، در مورد اعطای وام یك میلیون تومان به یارانه بگیران به سبب انتشار ویروس كرونا، گفت: با توجه به این كه شیوع كرونا، سبب بروز ركود شد، بدین جهت یكی از نگرانی های دولت و كارفرماها، ركود بازار و به تبع آن كاهش اشتغال و تحمیل هزینه سربار بر كارفرما است، بدین جهت تحریك بخش تقاضا راهكاری مؤثر برای رونق تولید است.

وی افزود: زمانی كه كاهش درآمد رخ دهد، تقاضایی هم صورت نمی گیرد و به تبع آن نیاز و ورودی به بازار كم می شود و در این حال كارفرما مجبور می شود عرضه را كم كند برای اینكه نمی خواهد مواد اولیه را تبدیل به محصولی كند كه آن محصول در بازار به فروش نمی رود و ضرر هم به بنگاه می زند. در این زمان كارفرما می كوشد تیراژ را پایین بیاورد كه در این صورت هزینه سربار كالا بالا می رود و صرفه اقتصادی كاهش پیدا می كند. پس برای جلوگیری از بروز این اتفاقات بهترین كار، تحریك تقاضاست اما باید بدانیم كه تحریك تقاضا انواع مختلفی دارد.
دولت باید بجای وام، كارت اعتباری می داد
توفیقی با اعلان اینكه یكی از بزرگترین معضل های كنونی جامعه ما، گردش پول پرقدرت در جامعه است كه به شدت تورم زاست، اظهار داشت: در اینجا برای تحریك تقاضا بجای دادن پول نقد تحت عناوین، وام، یارانه، كمك معیشت، كمك وامی برای كرونا و …، دولت می تواند یك كارت اعتباری در فضای بانكی تعریف و به خانوارها همچون خانوارهای لطمه پذیر و كم درآمد اعطا كند.
رئیس كمیته دستمزد كانون شوراهای اسلامی كار اضافه كرد: این كارت اعتباری می تواند به صورت گردشی باشد و بسته به تعداد خانوار اعتبارسنجی شود و بعنوان نمونه برای خانوار ۵ نفره ۵ میلیون تومان در نظر گرفته شود. همین طور این كارت اعتباری باید به شكلی طراحی شود كه فقط زمانی قابل استفاده باشد كه فرد مبادرت به خرید كالای ایرانی داخل سبد معیشت خود كند. در این صورت هیچ پولی جا به جا نمی گردد و جلوی تزریق پول به جامعه نیز گرفته می شود. در این صورت دولت مجبور نمی گردد پول با پشتوانه یا بی پشتوانه چاپ كند تا از بحران هایی همچون بحران كرونا بیرون رود بلكه دولت اعتبار می دهد و مردم اعتبار را خرج می كنند بدون اینكه پولی جا به جا شود.
رئیس كمیته دستمزد كانون شوراهای اسلامی كار اشاره كرد: جلوگیری از گردش نقدینگی به مهار تورم كمك می نماید و به معیشت خانوارهای كارگری كمك می شود.
وی اظهار داشت: همین طور وقتی فرد درآمدی داشته باشد كه بتواند به تبع آن اعتباری از دولت بگیرد كه خلأ كاهش درآمدش را پر كند، در این زمان می تواند به خرید و تقاضا فكر كند. وقتی فرد خرید كند رونق اتفاق می افتد؛ دقیقاً همان اتفاقی كه در سال ۹۸ افتاد برای اینكه مزد حقوق بگیران در سال ۹۸ به نسبت خوبی افزایش یافت وبه تبع آن شاهد رشد تقاضا بودیم كه این مساله رونق نسبی را به دنبال داشت.
توفیقی اضافه كرد: افزایش تقاضا سبب خروج از ركود و بالا رفتن تیراژ و پایین آمدن هزینه سربار كارفرما می شود و سود افزایش می یابد در این زمان كارفرما می تواند به بهره وری و سفره كارگر فكر كند.
وی اشاره كرد: پس دولت بجای اینكه وام یك تا دو میلیون تومانی می داد باید بسته به تعداد خانوار اعتبار (در قالب كارت اعتباری) اعطا می كرد و فرد این كارت را انحصارا در مراكزی كه سبد معیشت خانوار عرضه می شود، خرج می كرد و این اعتبار دائمی در كارت می ماند و به تبع آن عرضه و تقاضا رونق می یابد. هم اكنون بعضی از بنگاه های كوچك اقتصادی در كشور این كار را می كنند.
این فعال كارگری اظهار داشت: اعطای كارت اعتباری در تمام دنیا همچون امارات آلمان، تركیه، آمریكا و …مرسوم است و نمی دانم چرا دولت ما از این مساله غافل است. بعنوان مثال در آمریكا فرد بسته به درآمد كارت اعتباری می گیرد و می تواند خودرو با اقساط ۸۴ ماهه بخرد!

منبع: