۷۰ درصد جامعه ایران بیمه تکمیلی درمان ندارند

به گزارش مدیرسا، رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد جامعه ایران بیمه تکمیلی درمان ندارند، اظهار داشت: تعهدات صنعت بیمه در قسمت های مختلف حدود ۴۷۷ میلیارد دلار است.

به گزارش مدیرسا به نقل از مهر، پرویز خسروشاهی امروز در همایش روز بیمه که با حضور رئیس جمهور و وزیر اقتصاد برگزار شد، به عرضه گزارشی از وضعیت شرکتهای بیمه پرداخت و اظهار نمود: الان ۴۱ شرکت بیمه ای داریم که تنها یک شرکت دولتی و مابقی خصوصی هستند. ۱۴۴۰ شعبه بیمه ای هم در کشور وجود دارد.
وی اضافه کرد: بخش بزرگی از خدمات بیمه توسط بخش خصوصی صورت می گیرد. همینطور ۷۵ الی ۸۰ درصد بیمه صنعت توسط همین بخش از بیمه ها پوشش داده می شود.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کشور بیمه شخص ثالث دارند، همینطور سال ۱۴۰۲، ۷۶ همت خسارت خودرو پرداخت کردیم؛ ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار بیمه تکمیلی درمان در صنعت بیمه داریم.
خسروشاهی با تکیه بر این که تعهدات صنعت بیمه در قسمت های مختلف حدود ۴۷۷ میلیارد دلار است، اظهار داشت: صنعت بیمه نامرعی است با وجود این که نقش مهمی ایفا می کند ولی خیلی قابل مشاهده نیست.
ویگفت: ۹۴ درصد واحدهای مسکونی زیر پوشش بیمه آتشسوزی نیستند ۹۵ واحدهای ساختمانی هم بیمه حوادث طبیعی ندارند. همینطور ۸۲ درصد خودرو ها بیمه بدنه ندارند؛ ۳۰ درصد وسایط نقلیه که به طور عمده موتورسیکلت ها هستند بیمه شخص ثالث ندارند.
به گفته رئیس کل بیمه مرکزی، ۷۰ درصد جامعه ایران بیمه تکمیلی درمان ندارند.
خسروشاهی با تکیه بر این که ضریب نفوذ در کشورها تحت تاثیر درآمد سرانه است، اظهار داشت: ضریب نفوذ کشورهای پیشرفته ۹.۵ درصد است ولی در ایران ضریب نفوذ ۲ درصد است البته در منطقه خیلیع قب نیستیم.
او پیش بینی نمود در سال ۱۴۰۳ ضریب نفوذ واقعی به ۳.۲ درصد برسد و افزود: میانگین نمره مردم به بیمه ها ۱۴.۶ است؛ هدف صنعت بیمه رضایت و اعتماد مردم به این صنعت است برای تحقق این هدف درخواستهای زیادی به من از سوی شرکتهای بیمه داده شد تا خدمت رئیس جمهور بدهم. فکر می کنم مهم ترین و نقطه اشتراک این درخواست ها اینست که نهادهای حکمرانی و تصمیم گیر اصل انصاف و عدالت را برای بیمه ها رعایت نمایند.
رئیس کل بیمه مرکزی اضافه کرد: صنعت بیمه یک ریال هم از دولت پول نمی گیرد اما منابع مالی صنعت بیمه به علل و توجهیات مختلف از این صنعت خارج می شود.
خسروشاهی اظهار داشت: حق بیمه ۱۷.۷ برابر شده ولی نرخ دیه ۳۴.۳ درصد رشد کرده این درحالیست که تورم ۵۴ برابر شده است. ازاین رو در محاسبات حق بیمه تورم لحاظ نمی گردد.
وی ضمن اشاره به مصوبه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو اظهار داشت: مصوبه افت قیمت خودرو اواخر دولت قبل تصویب گردید و منافع خوبی برای مردم دارد ولی اصلی گذاشته شده که باعث مشکلاتی برای شرکتها خواهد شد؛ در این مصوبه تاکید شده افت قیمت خودرو زیر پوشش باشد ولی هیچگاه نباید برای آن حق بیمه دریافت شود.
رئیس کل بیمه مرکزی اظهار داشت: بودجه مورد نیاز برای اجرای این دستورالعمل ۳۰ هزار میلیارد تومان است که معادل نصف حق بیمه درمان و کل صنعت بیمه است، بیمه ها می خواهند این بخش اصلاح گردد.
خسروشاهی تصریح کرد: می خواهیم ناترازی ها را حل نماییم ولی از جای دیگر ناترازی ها را افزایش می دهیم هرچند در یکی دو ماه گذشته در هنگام تدوین بودجه تصمیمات منطبق بر انصاف و منطقی توسط دولت گرفته شده است.